top of page

Rapport fra 3de nasjonale fløytekonkurranse - Kristiansand

Unge fløytister imponerte!

Lørdag 26.oktober gikk NFFs 3dje nasjonale fløytekonkurranse av stabelen, denne gang i Kristiansand. Universitetet i Agder hadde stilt flotte lokaler til rådighet, pianister fra UiA Institutt for musikk var engasjert som akkompagnatører, og mange av deltakernes lærere og foreldre vrimlet i lokalene gjennom en lang konkurransedag. Det ble konkurrert i tre klasser, og alle de atten deltakerne fikk øve med pianist før selve konkurransen. 

Juryen, som besto av Carina Amundsen, Nina Barkenes og Trine Knutsen, ble både sjarmert og imponert over framføringene til de tre fløytistene i yngste klasse. Alle tre kunne fortjent en premie, men det var Thea Isabel Trøan Holm som stakk av med seieren, og fikk kvittere med å spille sitt selvvalgte stykke av Nino Rota på premieutdelingskonserten. 

I mellomste klasse (11-14år) stilte seks fløytister. Flere spilte utenat, noe som er verdifullt i seg selv. Evelina Innervik var en verdig vinner i mellomste klasse, etter å ha presentert blant annet første sats fra Demersseman sin «6e Solo de Concert». På linje med vinnerne i de to andre klassene ble hun overrakt gavekort fra Musikkhuset forlag, gavekort fra Yamaha, og dessuten en invitasjon til NFFs neste fløytefestival. 

_MG_6441.jpg

Yngste klasse (opptil 11 år): Thea Isabel Trøan Holm, fremst.

Mellomste klasse (11-14 år): Evelina Innervik, bak venstre.

Eldste klasse (14-16 år): Mathias Zonca, bak høyre.

Nivået i eldste klasse (14-16 år) var imponerende høyt, noe som lover godt for kommende generasjoner av norske fløytister! Flere av deltakerne her har fått en solid skolering gjennom Musikk på Majorstuen (http://www.oslokulturskole.no/no/fagtilbud/talentutvikling/talentutvikling-musikk/musikk_paa_majorstuen_skole.aspx).

Ikke bare fikk vi høre teknisk høyt nivå, men også selvstendige tolkninger og personlig musisering. Juryen hadde en vanskelig jobb med å skulle finne en prisvinner, men landet på Mathias Zonka som imponerte med flotte presentasjoner av Debussy «Syrinx» og Gaubert «Nocturne og Allegro Scherzando». 

Styret i Norsk Fløyteforum ser det som viktig å arrangere jevnlige fløytekonkurranser for unge fløytister. Konkurransen gir gode muligheter for å finslipe øvingen fram mot et helt konkret mål, bidrar dermed til motivasjon og innsats hos den enkelte fløytist. Også for fløytelærerne er det viktig å ha en arena der man kan hente inspirasjon til videre arbeid. Andre klare gevinster er at deltakerne får anledning til å høre andre fløytister spille samme repertoar som dem selv, og ikke minst at de får kommer i kontakt med nytt repertoar. NFF vektlegger dessuten samspill, og sørget i Kristiansand for at alle deltakerne, og flere av fløytelærerne var med i det store fløytekoret som også spilte på avslutningskonserten. Juryen la stor vekt på å gi hver deltaker en personlig og konstruktiv tilbakemelding på prestasjonen, med tips til hva den enkelte bør jobbe videre med. 

Vinnere i NFF fløytekonkurranse 2019: 

  • Yngste klasse (opptil 11 år): Thea Isabel Trøan Holm

  • Mellomste klasse (11-14 år): Evelina Innervik+

  • Eldste klasse (14-16 år): Mathias Zonca

Vi gratulerer alle deltakere med innsatsen i den 3dje nasjonale fløytekonkurransen! 

Trine Knutsen, jury og  styremedlem NFF

Klikk på bildet for video av vinnerne.

Jury 2019

Juryen hadde en vanskelig jobb med å komme frem til vinner i hver klasse, da nivået i hver klasse var meget høyt.

Fra venstre: Trine Knutsen, Nina Barkenes og Carina Y. Amundsen

_MG_6435.jpg

Alle deltagerne samlet, sammen med styret i Norsk Fløyteforum. Klikk på bildet for å se alle deltagerne.

Tusen takk til våre sponsorer, og bidragsytere, som gjorde gjennomføringen av konkurransen mulig!

ylm_st_violet_print.jpg
imageedit_1_6506627123.png
Musikk-Husets Forlag SORT.jpg
UIA.png
bottom of page